Суд відправив під арешт «золотого»  чиновника з Миколаєва

Суд відправив під арешт «золотого» чиновника з Миколаєва

Укрінформ
Слідчий суддя Приморського райсуду Одеси Юрій Кушніренко задовольнив клопотання військової прокуратури Південного регіону України про санкціонування арешту першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого слідство аргументовано підозрює у вимаганні та одержанні хабара у розмірі близько 90 тис. доларів.

Суддя Кушніренко виніс ухвалу про взяття під варту миколаївського чиновника, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Враховуючи документальні докази про корупційні діяння підсудного Романчука, наведені досудовим слідством, суд обрав міру запобіжного заходу стосовно підсудного у вигляді тримання під вартою терміном до 2 серпня 2016 року з можливістю внесення застави у розмірі 4 тис. мінімальних зарплат або 5 мільйонів 512 тис. гривень», - зазначив Кушніренко.

Підсудного Романчука взяли під варту в залі суду.

Як повідомляв Укрінформ, першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколу  Романчука було затримано ввечері 3 червня в Миколаєві під час спецоперації СБУ та військової прокуратури за вимагання хабара в розмірі 100 тисяч доларів. Крім того, були затримані троє високопосадовців. Гроші вимагали за дозвіл на розробку кар'єру в Єланецькому районі.

Під час обшуку під приватними будинками Романчука виявили тунелі та підземні галереї, в яких знаходилися сейфи з золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло. У сейфах зберігалася "чорна бухгалтерія", яка доводить проведення корупційних оборудок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-