Прокуратура ініціювала спецпровадження щодо «глави МВД ЛНР»

Прокуратура ініціювала спецпровадження щодо «глави МВД ЛНР»

Укрінформ
Сватівський районний суд Луганської області розпочав спеціальне судове провадження за обвинуваченням так званого міністра внутрішніх справ терористичної організації «ЛНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

«Він обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України (дії, вчинені з метою насильницької зміни конституційного ладу), ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації). На цей час обвинувачений переховується від органів досудового розслідування та суду, перебуваючи на території Луганської області, яка тимчасово не підконтрольна українській владі, що унеможливлює здійснення кримінального провадження у загальному порядку», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідно до положень ч. 2 ст. 323 Кримінального процесуального кодексу України передбачено здійснення судового розгляду за відсутності обвинуваченого за обов'язкової участі захисника.

Підтримання державного обвинувачення здійснюється прокуратурою Луганської області.

Як повідомили у прокуратурі, за сукупністю кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, судом може бути призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-