СБУ спіймала на хабарі закарпатську земельну чиновницю - Москаль

СБУ спіймала на хабарі закарпатську земельну чиновницю - Москаль

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки затримали першого заступника начальника Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області за вимагання 25 тисяч доларів хабара у фермера.

Про це повідомив на своєму офіційному сайті голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль

"Чиновниця при оформленні 25 гектарів землі під фермерське господарство вимагала від фермера за кожен гектар по тисячі доларів хабара. Робилося це під безпосереднім наглядом "смотрящего" від відомства з Києва – жителя Києва, помічника діючого народного депутата України", - написав Москаль.

За його словами, чиновницю взяли "на гарячому" – в момент отримання хабара. За даним фактом відкрите кримінальне провадження, повідомив губернатор.

Він також нагадав, що Головне управління Держгеокадастру в Закарпатській області напряму підпорядковується Києву.

"Ми неодноразово наголошували, що відомство займається махінаціями, поборами і збирає гроші в столицю. Писали з цього приводу звернення в Кабмін України з проханням провести обіцяну децентралізацію й повернути структурні підрозділи, жорстко централізовані в період Януковича, в підпорядкування облдержадміністрацій. Поки нічого не зроблено, корупційні схеми діють і далі (це стосується не тільки Держгеокадастру). Теперішнє затримання – ще один доказ цьому", - додав Москаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-