Клімкін каже, що є розуміння в необхідності поліцейської місії ОБСЄ

Клімкін каже, що є розуміння в необхідності поліцейської місії ОБСЄ

Укрінформ
Наразі серед усіх сторін, причетних до врегулювання конфлікту на Донбасі, існує розуміння щодо потреби у поліцейській місії ОБСЄ на Сході України.

Як заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV міністр закордонних справ України Павло Клімкін, дискусії йдуть щодо мандату, бюджету та правил застосування зброї місії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"СММ ОБСЄ, яка працює зараз, на жаль не може зробити всього. І друге - безпека перед, під час і після виборів – саме для того нам і потрібна масштабна озброєна поліцейська місія ОБСЄ. По-перше, ми усі дійсно погодилися, що така місія, як така, потрібна. Це перший дуже важливий крок. Другий момент полягає в тому, що ми розуміємо, що без зброї така місія просто буде недієздатною, оскільки будь-яка провокація – і що тоді робити?", - заявив він.

Наразі ж, додав міністр, тривають дискусії щодо деталей цієї місії. Просування в обговоренні цих деталей глава МЗС назвав "більш, ніж поміркованим".

"Нам треба погодитися щодо трьох речей. Перше – це, власне, мандат цієї місії і також нам потрібен консенсус (оскільки рішення в ОБСЄ приймається консенсусом). Друге – це погодити бюджет місії (без бюджету вона далі просто не буде реалізована). І третє (дуже важливий момент, про який багато-хто забуває) – це правила застосування зброї, якщо місія буде озброєна", - пояснив предмет дискусії Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-