Львівське звалище: пошуки можуть поновити після обстеження поверхні

Львівське звалище: пошуки можуть поновити після обстеження поверхні

Укрінформ
На території Грибовицького сміттєзвалища у Львівській області у неділю Львівське держпідприємство "Західгеодезкартографія" розпочало інструментальні спостереження за рухом відкосу сміттєзвалища зі сторони  проведення пошукових робіт.

Про це повідомяє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Рішення щодо відновлення пошукових робіт буде прийнято за результатами обстеження поверхні сміттєзвалища та геодезичних спостережень", - йдеться у повідомленні.

О 7.00 5 червня було проведено засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Комунальним підприємством Львівської міської ради “Збиранка”, у відповідності до рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС, проводиться візуальне спостереження за верхньою частиною сміттєзвалища.

О 19 год. 4 червня пошукові роботи та інженерні роботи по укріпленню дамби були припинені.

Від початку проведення робіт вже пересипано 51 457 куб. м сміття. Обстежено площу близько 12 262 кв.м. Для укріплення дамби викладено 4 544 мішки з піском.

Координацію робіт здійснює штаб на чолі з начальником Головного управління ДСНС у Львівській області.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу аварійно-пошукові роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова тимчасово призупиняли з огляду на небезпеку для тих, хто веде пошук.

30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під час гасіння пожежі стався зсув сміття. Під завалами опинилися троє працівників ДСНС. Наразі їхні тіла знайдено. Проте пошукові роботи на сміттєзвалищі тривають, оскільки під завалом може бути працівник Львівського комунального підприємства «Збиранка», зв'язку з яким немає з часу зсуву.

Місцева сільська влада вирішила з 1 червня закрити Грибовицьке сміттєзвалище у Львівській області, де через зсув загинули рятувальники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-