На Сумщині відкрилося 700 закладів оздоровлення та відпочинку дітей

На Сумщині відкрилося 700 закладів оздоровлення та відпочинку дітей

Укрінформ
У Сумській області на оздоровлення цього літа 40 тисяч дітей виділено близько 21 мільйона гривень.

Про це під час брифінгу повідомив начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Дмитро Лантушенко.

"Цього року усіма формами відпочинку та оздоровлення передбачено охопити до 40 тисяч дітей віком від 7 до 17 років. На оздоровчу кампанію цьогоріч буде акумульовано майже 21 мільйон гривень. Із них понад 5 мільйонів виділено з обласного бюджету, до 13 мільйонів – кошти районних державних адміністрацій, бюджетів міст та селищ і 2,6 мільйона – залучені кошти», - зазначив посадовець.

За його словами, нині в Сумській області вже відкрилося і працює 699 закладів оздоровлення та відпочинку дітей.

Як повідомила директор департаменту освіти і науки ОДА Олена Попова, з кожним роком відпочинок дітей урізноманітнюється і в пришкільних таборах.

«Ми урізноманітнюємо з кожним роком літній відпочинок у наших школах. Наразі на Сумщині вже працюють 504 пришкільні табори. Збільшилася і кількість мовних таборів, їх функціонує 162 і там поглиблюють свої знання з англійської мови майже 4 тисячі дітей. За результатами участі в конкурсі на кращий проект літніх мовних таборів «GoCamps», що відбувся в Україні в березні 2016 року за підтримки громадської організації GoGlobal та Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, Міністерства освіти і науки України, компанії Microsoft, статус «GoCamp» отримали 8 навчальних закладів Сумської області із 128 шкіл з усіх регіонів України», - зазначила Попова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-