У штабі АТО назвали найгарячіші точки

У штабі АТО назвали найгарячіші точки

Карта
Укрінформ
За минулу добу в зоні проведення АТО найбільше обстрілів бойовиків по українських позиціях зафіксовано на Маріупольському напрямку.

Про це в суботу на брифінгу заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На Маріупольському напрямку відбулася найбільша кількість провокацій - це 31 обстріл», - сказав Лисенко.

За його словами, найгарячіше було поблизу Мар'їнки, де бойовики застосували 82-міліметрові міномети та 120-міліметрові гармати. Бойовики також активно застосовували міномети в районах Красногорівки, Павлополя та села Гнутове.

«Усього ворог випустив на цьому напрямку 121 міну», - зазначив речник.

Лисенко повідомив, що бойовики також поцілили в житлові квартали Мар'їнки та Красногорівки, внаслідок чого були пошкоджені оселі мирних жителів.

«Характер обстрілів підтверджує інформацію української військової розвідки, що бойовики зухвало порушують Мінські домовленості та перемістили заборонене важке озброєння ближче до лінії зіткнення», - зазначив він.

Що стосується Луганського напрямку, то, за словами речника АП, бойовики застосували бронетехніку, гранатомети і великокаліберні кулемети біля Станиці Луганської. Ще одна збройна провокація відбулася біля Новоолександрівки.

На Донецькому напрямку бандформування активно застосовують "заборонені" міномети. Зокрема, обстріли з 82- та 120-мм мінометів тривали в районах Авдіївки, Опитного, Новоселівки Другої та селищ Піски і Невельске. Загалом окупанти випустили 46 мін. Також у результаті ворожого обстрілу Авдіївки було поранено місцевого жителя - його доправили до лікарні з кульовим пораненням.

Поблизу селища Піски годину вівся потужний артобстріл зі 122-мм установок. В районі Зайцевого та Луганського зафіксовані збройні провокації з застосуванням стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів, зазначив Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-