СБУ не дала вивезти до Росії Харківський тракторний завод

СБУ не дала вивезти до Росії Харківський тракторний завод

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України запобігли спробі менеджменту російської промислової групи знищити виробничий комплекс ПАТ "Харківський тракторний завод".

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

«Призначений у березні 2016 року новий генеральний директор підприємства за вказівкою російських власників "ХТЗ" провів підготовку до демонтажу для подальшого вивезення до Росії обладнання ливарних цехів. До переправлення за кордон була підготовлена й технічна та конструкторська документація на продукцію заводу», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прес-центрі спецслужби, директор планував також звільнити майже третину працівників підприємства. Спеціалістів, задіяних у реальному виробництві, на заводі майже 50%. Менеджментом був виданий відповідний наказ та затверджено новий штатний розпис.

"Реалізація цих планів призвела б до повного припинення діяльності Харківського тракторного заводу, на якому планувалося розміщення замовлення Міністерства оборони України", - наголошується в повідомленні.

Після втручання СБУ було накладено арешт на майно і рахунки заводу, завдяки чому вдалося запобігти втраті виробничого обладнання та унікальної конструкторської документації та відвернути звільнення майже тисячі кваліфікованих працівників підприємства.

Генеральному директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14 та ст. 113 Кримінального кодексу України, та оголошено його у розшук. Суд надав дозвіл на затримання підозрюваного та доставлення його до суду для обрання запобіжного заходу - тримання під вартою.

Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-