Суд дав 5 днів автору позову щодо декомунізації в Одесі

Суд дав 5 днів автору позову щодо декомунізації в Одесі

Укрінформ
Одеський окружний адміністративний суд залишив без розгляду позовну заяву народного депутата від "Опозиційного блоку" Миколи Скорика стосовно визнання незаконним розпорядження голови ОДА про перейменування вулиць в Одесі і області.

Про це повідомив у п'ятницю кореспонденту Укрінформу голова Одеської облорганізації Комітету виборців України Анатолій Бойко.

"На запит щодо слухання в адмінсуді позову Скорика нам відповіли в апараті суду, що заяву народного депутата Скорика не призначено до розгляду по суті через допущені позивачем недоліки при формуванні правової позиції. Зокрема, автору заяви запропоновано пояснити, яким чином розпорядження голови ОДА про перейменування вулиць стосується народного депутата Миколи Скорика", - зазначив Бойко.

Позивачу Скорику надано змогу в 5-денний термін виправити подану заяву, оскільки він звернувся до суду не як мешканець Одеси чи громадянин, а саме як народний депутат, але не виклав обставин, які могли б визначити його право оскаржувати нормативно-правовий акт саме в такому статусі. Відповідно до ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства, право оскаржувати НПА є у осіб, яких він стосується, та осіб, які є суб'єктами правовідносин, в яких цей акт застосовується. Тобто позивачу належить довести, що він є такою особою, пояснили в адмінсуді.

Нагадаємо, голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі оприлюднив наприкінці травня розпорядження №303-А "Про перейменування об'єктів топоніміки в населених пунктах Одеської області", яким, зокрема, в Одесі змінено найменування понад півсотні вулиць і провулків. Так, проспект Маршала Жукова став проспектом Небесної Сотні, вулиця Червоних Зорь - архітектора Бернардацці, Дніпропетровська дорога - вулиця Семена Палія, вулиця Бєлінського - Івана Леонтовича, Островського - Івана Мазепи, Фурманова - Дмитра Донцова, Героїв Сталінграду - Героїв оборони Одеси та ін.

Скорик виступив з заявою, що при перейменуванні представники команди Саакашвілі порушили процедуру, проігнорувавши громадські слухання, які потрібно обов'язково проводити при перейменуванні топонімічних об'єктів. Крім того, цим розпорядженням керівництво ОДА нібито перевищило свої повноваження, оскільки такі вулиці, як Гайдара, Бєлінського, Валентини Терешкової, Героїв Сталінграда, вулиця Правди, проспект Маршала Жукова та інші начебто не підпадають під дію закону про декомунізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-