Розвідка навела докази постачання Росією зброї на Донбас

Розвідка навела докази постачання Росією зброї на Донбас

Укрінформ
Росія продовжує постачати зброю та боєприпаси на окуповані бойовиками території Донбасу, ця зброя доправляється безпосередньо до лінії зіткнення та активно використовується проти українських військ.

Дані щодо цього у п'ятницю під час брифінгу навів представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький.

"Всього за тиждень залізничними та автомобільними  шляхами було доставлено 2500 тонн пального та понад 160 тонн боєприпасів, 9 одиниць РСЗВ "Град", 2 самохідні артилерійські установки "Акація", 36 танків Т-72, а також 6 бойових броньованих машин", - сказав він.

За словами Скібіцького, зафіксовано факт отримання протитанковими підрозділами 3, 5 та 100 окремих мотострілецьких бригад 1 армійського корпусу з території Росії протитанкових ракетних комплексів "Метіс М-1" та "Фагот" на заміну пошкоджених і непрацездатних протитанкових засобів.

"Загалом за тиждень здійснено 247 обстрілів та штурмових дій. Противник поновив обстріл наших позицій з використанням РСЗВ "Град" та 152-мм артилерійських систем. Найбільша інтенсивність та активність таких обстрілів зберігається на Донецькому напрямку - там їх зафіксовано 111", - наголосив Скібіцький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-