Росія повертає

Росія повертає "Гради" на лінію зіткнення - розвідка

Укрінформ
Росія не має наміру врегульовувати конфлікт на Донбасі мирним шляхом, про що свідчить повернення важкої зброї на позиції та збільшення кількості обстрілів позицій українських військ.

Про це під час брифінгу для преси у п'ятницю заявив представник Головного управління розвідки Міноборони.

За його словами, протягом тижня, що минув, обстановка залишалася складною вздовж усієї лінії зіткнення, бойовики продовжували спроби витіснити  сили АТО із займаних позицій.

"Виходячи з цієї ситуації, Російська Федерація на сьогодні не має наміру врегулювати ситуацію мирним шляхом у рамках виконання Мінських домовленостей.  Свідченням цього є повернення більшої частини важкого озброєння до лінії зіткнення, продовження обстрілів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння, активізація штурмових дій та закріплення російської присутності на Сході України", - сказав Скібіцький.

Він повідомив, що протягом тижня розвідка зафіксувала 42 факти порушення Мінських домовленостей щодо відведення техніки та важкого озброєння.

Зокрема, у 15-кілометровій зоні було виявлено 56 танків, найбільша кількість яких була зосереджена в районах населених пунктів Гольмівський, Горлівка, Донецьк, Зайцеве, Макіївка, Тельманово, Ясинувата.

Крім того, було зафіксовано 17 фактів порушення стосовно відведення артилерійських систем. Усього понад 50 артилерійських систем та самохідних артустановок були зафіксовані в районах населених пунктів Гольмівський, Донецьк, Комсомольськ, Макіївка, Чернухіно, Яковлівка, Ясинувата.

При цьому українська розвідка констатує, що бойовики продовжують дії з зосередження та повернення до лінії зіткнення реактивних систем залпового вогню.

"Зокрема, зафіксовано 37 одиниць РСЗВ "Град" у районах населених пунктів Горлівка, Донецьк, Макіївка, Чернухіно, Ясинувата. У безпосередній близькості до лінії зіткнення у населеному пункті Ясинувата зафіксовано діяльність вогневих взводів зі складу 5 окремої мотострілецької бригади 1 армійського корпусу. Зазначена інформація доведена до Спеціальної моніторингової місії  ОБСЄ", - повідомив Скібіцький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-