АТО: бойовики накрили Красногорівку і Мар’їнку мінометним вогнем

АТО: бойовики накрили Красногорівку і Мар’їнку мінометним вогнем

Карта
Укрінформ
Минула доба на Донецькому напрямку відзначилася активним застосуванням мінометів та БМП з боку противника.

Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент Укрінформу.

"За підрахунками штабу, по наших позиціях було випущено понад 250 мінометних мін. Місця найбільш запеклих обстрілів та перестрілок: Світлодарська дуга, Зайцеве, Новоселівка Друга, Авдіївка, Опитне. Всього на Донецькому напрямку за минулу добу відбулося 14 ворожих обстрілів", - повідомив він.

За словами Лисенка, вже сьогодні окупанти здійснили потужний мінометно-артилерійський обстріл Красногорівки та Мар’їнки. Пошкоджено 4 будинки, населені пункти частково знеструмлені: "Вочевидь, таким чином, ворог згадує спробу невдалого штурму, що відбувся рівно рік тому".

Речник нагадав, що тоді окупанти спробували посунути лінію фронту на захід та взяти Мар’їнку, але зазнали фіаско, і з ганьбою та великими втратами відступили в тил.

На Маріупольському напрямку, за даними штабу, зафіксовано найбільшу кількість обстрілів – 31: "Зокрема 12 – з використанням мінометів. Бойовики ведуть вогонь майже по всьому фронту (спокійно лише на ділянці Новогнатівка – Чермалик). Зазначимо, що окупанти здебільшого стріляють у другій половині дня. Основні гарячі точки: Красногорівка, Мар’їнка, Новотроїцьке, Широкине".

Лисенко також повідомив про 4 ворожих обстріли на Луганському напрямку. Це сталося у Станиці Луганській та Новозванівці. Здебільшого противник відкривав вогонь у темну пору доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-