Залишки бюджетів окупованих міст і сіл Донбасу віддали областям

Залишки бюджетів окупованих міст і сіл Донбасу віддали областям

Укрінформ
Верховна Рада перерозподілила залишки коштів місцевих бюджетів населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень.

За внесення відповідних змін до підпункту 4 пункту 24 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України" (законопроект 4623)  проголосували 256 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Закон передбачає, що тимчасово, до повернення окремих населених пунктів Донбасу під контроль державної влади, залишки коштів місцевих бюджетів таких населених пунктів, що обліковуються станом на 1 січня 2016 року на рахунках в органах казначейства, зарахувати до загального фонду обласних бюджетів Донецької та Луганської областей відповідно.

В областях зараховані кошти підуть на відновлення об’єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду, систем забезпечення життєдіяльності, включаючи їх утримання, а також на соціально-економічний розвиток регіонів. Крім того, у Донецькій області кошти спрямовуватимуться ще й на погашення місцевого боргу Донецької міської ради, що виник за кредитом, отриманим в АТ «Укрексімбанк» від 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-