У ДСНС кажуть, що про пожежу в Літочках дізналися лише через 40 хвилин

У ДСНС кажуть, що про пожежу в Літочках дізналися лише через 40 хвилин

Укрінформ
Сигнал про пожежу у будинку для літніх людей у с.Літочки Броварського району надійшов до відповідних служб лише через 40 хвилин після займання.

Про це заявив начальник управління ДСНС в Київській області Василь Слободяник на засіданні обласної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перший сигнал про пожежу нам надійшов о 3.48... За розрахунками на момент, коли прибули перші підрозділи і об'ємом пожежі горіння, сама пожежа розпочалася близько 3-ї години ночі, тобто фактично 48 хвилин пожежа розвивалася і нам про це ніхто не повідомляв... Найближча пожежна команда приїхала за 11 хвилин», - сказав Слободяник.

Він уточнив, що на виклик було направлено 21-е пожежне відділення міста Бровари та СПК «Літочки», які розташовані найближче до місця пожежі. При повідомленні про пожежу інформація про людей, які були присутні в будинку, не надавалася.

На запитання депутатів, чи були пожежні машини заправлені водою, начальник управління заявив, що "потужностей машини та об'єму води вистачило на 3 хвилини гасіння пожежі, потім приїжджали інші машини з водою".

Нагадаємо, у селі Літочки Броварського району 29 травня 2016 року сталася пожежа в будинку для літніх людей, внаслідок якої загинуло 16 пожильців і співробітниця закладу.

Очевидці заявили, що пожежники приїхали більш ніж через 40 хвилин після виникнення пожежі, а одна машина була навіть не заправлена водою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-