На Рівненщині чорні археологи натрапили на

На Рівненщині чорні археологи натрапили на "вибуховий клад", є загиблі

Укрінформ
На Рівненщині підірвалися «чорні археологи», які замість старожитностей розкопали півтора десятки мін та фугасів. Внаслідок розриву снаряду загинув чоловік, ще двоє - у реанімації. 

Про це сьогодні повідомляє прес-служба ГУ НП України в Рівненській області.

«1 червня до Радивилівської центральної районної лікарні транспортовані двоє осіб із тілесними ушкодженнями, отриманими внаслідок розриву невідомого боєприпасу. Слідчо-оперативна група з'ясувала, що п'ятеро чоловіків у пошуках старовинних речей проводили розкопки у місцевому лісовому масиві між селами Баранне та Срібне Радивилівського району. 43-річний мешканець Рівного відшукав боєприпас і почав його розбирати. Та коли ударив молотком, пристрій розірвався. Унаслідок вибуху винуватець події від отриманих травм загинув на місці. Уламками поранені двоє чоловіків. Лікарі «швидкої» госпіталізували до районної лікарні 50-річного та 26-річного жителів села Крупець. Обоє перебувають у реанімаційному відділенні», - зазначається в повідомленні. 

Працівники вибухотехнічної лабораторії встановили, що вибуховим пристроєм виявився осколково-фугасний артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої світової війни. Таких на місці події виявилося десять. Крім того, під час огляду прилеглої території правоохоронці виявили ще п'ять мінометних мін калібру 50 мм. 

Знайдені вибухові пристрої будуть передані працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій для подальшої утилізації. 

Правоохоронці проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-