На Сумщині затримано вантажівку з контрабандним хутром на $1 млн

На Сумщині затримано вантажівку з контрабандним хутром на $1 млн

Укрінформ
У середу, 1 червня, на Сумщині затримано вантажівку, у якій у незаконний спосіб під виглядом паперової продукції перевозилося хутро на майже мільйон доларів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник ГУНП в Сумській області Микола Лушпієнко.

"Працівники поліції роти ДПС несли службу за наглядом за дорожнім рухом на автодорозі міжнародного значення Київ - Глухів - Бачівськ. Близько 10 години вони помітили вантажний автомобіль Volvo, який начебто порожнім рухався в бік митного посту "Бачівськ". В подальшому вони знову звернули увагу на це авто, коли за кілька годин, завантажене, воно вже рухалося в зворотному напрямку. Поліцейські подали водію знак зупинитись. Той їх вимогу проігнорував. Автомобіль наздогнали і попросили пред’явити супровідні документи на вантаж. Водій пояснив, що везе 20 тонн офісного паперу. Оглянувши документи, правоохоронці виявили в них явні ознаки підробки", - розповів Лушпієнко.

За його словами, це викликало підозри щодо можливості перевезення контрабандної продукції. На місце події прибула слідчо-оперативна група Глухівського відділу поліції і прикордонники. Було вирішено викликати і податківців, оскільки виникла підозра щодо можливого перевезення в цьому авто контрабандного товару.

Як повідомив виконувач обов’язків начальника головного управління ДФС у Сумській області Олексій Мазуренко, під час санкціонованого обшуку з’ясувалося, що замість паперу всередині знаходились хутряні вироби: дублянки, жіночі шуби, хутро тварин, котрі мали російське та турецьке маркування. Водій давати будь-які пояснення з цього приводу відмовився.

Правоохоронці обгрунтовано підозрюють, що в Україну цей товар було ввезено контрабандним способом.

За попередніми підрахунками, вартість вилученого багажу становить мільйон доларів.

За даним фактом поліція та працівники фіскальної служби розпочали кримінальні провадження за статтями 358 ч. 4 "Підроблення документів" та ст. 212 "Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів" КК України.

Наразі правоохоронці з’ясовують, звідки та з якою метою товар був ввезений на територію України, а також встановлюють особу його власника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-