Одеський суд санкціонував арешт депутата-втікача, підозрюваного у земельних аферах

Одеський суд санкціонував арешт депутата-втікача, підозрюваного у земельних аферах

Укрінформ
Київський райсуд Одеси розглянув у середу клопотання слідчого прокуратури й обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою в 5 млн гривень депутату Затоківської селищної ради міста Білгород-Дністровський, який тривалий час переховувався від слідства.  

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу керівник прес-служби райсуду Вероніка Черевата.

"Депутата підозрюють у тому, що він, будучи головою постійної комісії з земельних питань, вступив у попередню змову з головою та секретарем Затоківської селищної ради. Він вчиняв дії, пов'язані з протиправним внесенням та погодженням на сесії селищної ради земельних питань, які не підлягали затвердженню. Зокрема, він причетний до незаконного  відчуження  з комунальної власності та подальшої передачі у приватну власність більше 3 гектарів приморської землі, розташованої на території Затоківської селищної ради", - розповіла вона.

15 січня 2016 року депутату було оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України. Підозрюваний відразу втік з курортного селища і переховувався від працівників поліції, тому 25 лютого його було оголошено в розшук, а 1 червня затримано поліцією.

Як повідомили Укрінформу активісти ГО "Благополуччя Затоки", які неодноразово привертали увагу правоохоронних органів до незаконних оборудок керівництва селищної ради, під варту було взято депутата Богдана Шевчука. З його участю незаконно виведено з комунальної та передано у приватну власність землю, ринкова вартість якої складає понад 50 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-