На адмінкордоні з Кримом члена курултаю тримали три години, бо

На адмінкордоні з Кримом члена курултаю тримали три години, бо "розумний"

Укрінформ
На адміністративному кордоні з Кримом російські силовики затримали голову ревізійної комісії курултаю кримськотатарського народу Алі Озенбаша і влаштували йому допит.

Про це сьогодні повідомляє "Крым.Реалии".

"На адміністративному кордоні з анексованим Кримом 30 травня представники силових відомств Російської Федерації затримали голову ревізійної комісії курултаю, члена виконавчої ради Всесвітнього конгресу кримських татар Алі Озенбаша", - зазначається у повідомленні.

За даними інтернет-видання, силовики провели його допит і огляд особистих речей з експертизою паспорта.

Як розповів Озенбаш, під час проходження прикордонного контролю йому запропонували «почекати приходу співробітника ФСБ Росії».

Через деякий час чоловік у формі без розпізнавальних знаків провів допит Озенбаша.

"Мабуть, образився на мою небалакучість і небажання бути відвертими з ним, і в пошуках нових розваг запропонував мені відкрити сумку і показати свої особисті речі. На що я, по-перше, попросив його представитись, а по-друге, вказав, що огляд речей - прерогатива митних органів, які тут же в пункті пропуску присутні і неодмінно мої речі оглянуть, якщо йому хочеться, навіть у його присутності. На що він мені відповів, що представлятися не має наміру, а за те, що я такий розумний, то він проведе особистий огляд», - розповів Озенбаш.

Представники силових відомств провели особистий огляд у присутності понятих, після чого відбулася «процедура ідентифікації паспорта».

«І тільки після цієї процедури мені побажали щасливої дороги і відпустили. Весь інцидент зайняв не менше трьох годин. Мій моральний збиток можете уявити самі. ФСБешник, який ініціював усе це, так більше і не з'явився, хоча зазвичай дозвіл на пропуск дає саме той співробітник, який приймає того, кого перевіряють», - зазначив Озенбаш.

За даними "Крым.Реалии", у вересні 2014 року Алі Озенбаш вже затримувався російськими силовиками на адміністративному кордоні з Кримом, тоді вони йому завдали фізичних травм.

Фото: podrobnosti.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-