Вбитому на Тернопільщині депутату погрожували незадовго до нападу - вдова

Вбитому на Тернопільщині депутату погрожували незадовго до нападу - вдова

Укрінформ
Вдова вбитого активіста, депутата Кременецької міської ради на Тернопільщині Віталія Ващенко оприлюднила інформацію про погрози, які отримував її чоловік перед смертю.

Про це, повідомляє кореспондент Укрінформу, Наталія Ващенко сказала на сьогоднішній прес-конференції.

«Одного разу, коли Віталій пішов у магазин, я його чекала надворі. Коли він вийшов, то до нього підійшла незнайома жінка і промовила, що, мовляв, йому вже залишилось недовго і небагато», - сказала вдова.

Як вона вважає, це була не єдина погроза, просто чоловік не говорив їй про подібні випадки.

Активісти на прес-конференції згадали кілька резонансних справ, до оприлюднення яких був причетний убитий активіст Ващенко. Це – звільнення керівника професійного ліцею, недопущення закриття дитячого психоневрологічного санаторію, земельні справи, звільнення викладачки з фальшивим дипломом.

Водночас, як повідомив кореспондентові агентства керівник відділу комунікації та інформації обласної поліції Сергій Крета, уже вдалось встановити фотопортрети та авто злочинців.

Основна версія вбивства, згідно якої ведуть розслідування, громадська і політична діяльність Ващенка. Визначили імовірне коло замовників вбивства. Слідство триває.

Щоб спонукати правоохоронців до пришвидшення розслідування, активісти завтра організовують акцію протесту під стінами обласної поліції у Тернополі.

Як повідомляло агентство, вночі 27 травня двоє невідомих нанесли важкі травми активісту, депутату Кременецької міської ради Віталію Ващенку. Через кілька годин після нападу той помер у лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-