Райради у столиці мають бути цивілізовано створені, а не призначені - секретар Київради

Райради у столиці мають бути цивілізовано створені, а не призначені - секретар Київради

Укрінформ
Районні ради у Києві мають бути цивілізовано створені, а не призначені.

Про це заявив заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Прокопів у своєму блозі на Українській правді. 

"Жодна фракція не має права привласнити собі тези про захист прав киян на представництво своїх інтересів у райрадах, тому що ворогів цієї справи нема. І я особисто, і мер Віталій Кличко, і фракція "Солідарність", і будь-яка прогресивно думаюча людина "ЗА" райради, "ЗА" процеси децентралізації і за те, щоб політсили не займалися "договорняками", а мешканці районів реально могли впливати на рішення стосовно своєї громади", - написав він.

Прокопів зазначив, що на сьогодні в Україні недосконале виборче законодавство для забезпечення реального демократичного процесу створення райрад, яке б дозволило формувати його знизу.

«Ми маємо юридичні та законодавчі колізії, на вирішення яких не впливає місто. Наприклад, згідно з законом про держслужбу, депутат місцевої ради, не має права обіймати посаду категорії А. Тобто бути головою райдержадміністрації. А згідно з ЗУ "Про столицю України – місто-герой Київ", Президент зобов'язаний признати головою того, хто обраний головою райради. Що робити? Ми говоримо, що зараз усі призначаються за конкурсом, а де відповідна постанова Кабміну? Її немає", - заявив секретар Київради. 

Він нагадав, що депутати мають пояснити киянам, навіщо місту додатково 500 чиновників без реальних повноважень та можливостей.

«Не секрет, що окремі депутати хочуть влаштувати своїх старших агітаторів до райрад, для того, аби на найближчих парламентських чи місцевих виборах створити для себе електоральний плацдарм», - наголосив Прокопів.

Крім того, він підкреслив, що ті повноваження, які містяться у проекті рішення "Про внесення змін у додаток до рішення Київської міської ради від 23 липня 2015 року №787/1651 "Про управління районами міста Києва" є недостатньо конкретними. І деякі з них пересічному киянину не зрозумілі взагалі, особливо коли йдеться про фінанси, податки, бюджет, землю, містобудівну діяльность, благоустрій та комунальні підприємства.

Як повідомляв Укрінформ, мер Києва Віталій Кличко зупинив рішення Київради про звернення до ЦВК щодо призначення виборів до райрад у столиці, ухвалене 26 травня, та вніс його на повторний розгляд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-