АТО: під Луганським та Авдіївкою йдуть бої

АТО: під Луганським та Авдіївкою йдуть бої

Карта
Укрінформ
У зоні АТО бойовики активно застосовують міномети: минулої доби по наших позиціях було випущено понад 220 мінометних мін.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Тривають активні бойові дії в районі Луганського, Авдіївки та позиції "Шахта "Путилівська" (також відома, як "Шахта "Бутівка-Донецька")... Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 6 - із застосуванням важкого озброєння", - сказав він.

За словами Лисенка, на інших ділянках фронту - в районі Горлівської агломерації та в Донецькому аеропорту вчора було спокійно, як і на Луганському напрямку.

"Всі наші війська успішно утримують займані позиції, лінія фронту залишається стабільною", - запевнив речник.

Він розказав також про ситуацію на Маріупольському напрямку.

"Минулої доби тут відбувся 1 артилерійський обстріл з боку окупантів та низка мінометних по всьому фронту. Спокійних ділянок на лінії зіткнення немає: ворог порушує режим тиші, як вдень, так і вночі. Всього на Маріупольському напрямку вчора відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 6 - із застосуванням важкого озброєння", - зазначив Лисенко.

Він додав, що мешканці прифронтових територій потерпають через обстріли з боку бойовиків.

За повідомленням міжнародної спостережної місії ОБСЄ, нагадав речник, близько 8 тисяч людей страждають через брак водопостачання поблизу Докучаєвська. Місцева компанія не може відремонтувати кабель, оскільки бойовики продовжують стріляти.

Лисенко поінформував також про останні дані воєнної розвідки.

"Вчора противник застосував 7 БПЛА на Донецькому напрямку (Часів Яр, Зайцеве, Майорськ, Тарасівка, Олександропіль та Авдіївка). Один з них було запущено з території Росії, з селища Матвєєв Курган Ростовської області", - сказав він.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-