Справа 2 травня: Мефьодова взяли під варту за новий злочин

Справа 2 травня: Мефьодова взяли під варту за новий злочин

Укрінформ
Київський райсуд Одеси санкціонував взяття під варту фігуранта у справі "2 травня" Євгена Мефьодова, що є громадянином Росії і звинувачений прокуратурою в активній участі у масових заворушеннях в Одесі у травні 2014 року.

Про це в неділю повідомила кореспонденту Укрінформу прес-секретар райсуду Вероніка Черевата.

"Сьогодні, 29 травня, Київський райсуд Одеси санкціонував взяття під варту чоловіка, який звинувачується у скоєнні масових заворушень 2 травня 2014 року. Цю особу у п'ятницю, 27 травня, Малиновський райсуд міста звільнив з-під варти під домашній арешт. Однак підсудний вчинив нове правопорушення", - зазначила керівник прес-служби.

Зокрема, за її словами, "26 травня 2016 року підозрюваний, який є громадянином Російської Федерації, за допомогою месенджера Viber, надіслав свідку у справі «2 травня» повідомлення, за даними слідства, з погрозами вбивства такого змісту: "Хохол, я тобі обіцяв, що завалю, а ти мені не вірив. Завтра мені змінять запобіжний захід, і я вийду на свободу, чекай в гості..."

"Вищевказані погрози вбивством, чоловік сприйняв реально", - уточнила Черевата.

Органами досудового слідства зазначені діяння кваліфіковані за ознаками ч. 2 ст. 129 (погроза вбивством з мотивів національної нетерпимості) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, державне обвинувачення інкримінує 22 учасникам масових заворушень в Одесі скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакаулов і Мефьодов, перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом винесення суддями Малиновського райсуду Одеси неправосудних ухвал за ознаками ч. 1 ст. 375 України (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-