Тука про блокаду на Донбасі: Цей

Тука про блокаду на Донбасі: Цей "вентиль" все ж доведеться відкрутити

Укрінформ
Рішення про блокаду Донбасу було справедливим лише на короткостроковому етапі, а тепер потрібне відкрити "закупорений вентиль".

Таку думку висловив Екс-губернатор Луганщини, а нині заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в інтерв'ю DT.UA.

"У момент, коли почалися активні бойові дії, коли гинули сотні наших солдатів, коли утворювалася лінія розмежування, Україна прийняла для себе досить різке рішення - відмовитися від поставок на окуповані території води, харчів, перекрила фінансові й соціальні потоки. Я на той момент не був причетний до цих рішень, але як людина, як громадянин їх підтримував. Бо тоді цими заходами мені, як і всім, хотілося покарати населення, яке кричало: "Путін, прийди!" Це було емоційно, але чесно", - зазначив він.

Проте, на його думку, цей крок був справедливим на короткостроковому етапі. А потім це стало навіть вигідно агресору - Росії, яка зайшла на окуповані території рублем і товарами, а також корупціонерам і контрабандистам, які оперативно "всілися на потоки й схеми блокпостів і бюджету".

"Ми не зробили обов'язкового другого кроку - не відкрили закупорений вентиль, не дали зрозуміти людям, що вони нам потрібні, вони наші, і ми будемо їх годувати й піклуватися про них. Це був досить короткостроковий люфт, коли ми відрізали, а Росія не зважувалася зайти. Коли ми повинні були повертатися до людей обличчям і всіма силами тягнути їх на свій бік", - заявив заступник міністра.

А тим часом, додав він, держава продовжує заводити на окуповану територію гривню, виплачуючи зарплати людям, які працюють на українських підприємствах. "Ці гроші витрачаються на повсякденні потреби і товари російського виробника. Виходить, що ми своїми грошима субсидіюємо підприємства країни-агресора. Тепер же, говорячи про реінтеграцію, нам доведеться поступово відкривати торговельні шлюзи й знімати блокаду, а також додатково боротися і з рублем, і з російськими виробниками", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-