Дні Литви тривають у Дніпрі

Дні Литви тривають у Дніпрі

Укрінформ
З нагоди Днів Литви делегація балтійської країни на чолі зі спікером Сейму Литовської Республіки Лоретою Граужінене відвідала Дніпро.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Було проведено бізнес-форум та виставку робіт литовських майстрів. Гості з Литви відвідали поранених у лікарні Мечникова.

«Дніпропетровщина – перша в Україні за кількістю залучених інвестицій. Ми співпрацюємо з багатьма країнами. Сьогодні хочемо показати литовським партнерам, що кожен долар, вкладений в економіку області, буде приносити прибуток», - зазначив на бізнес-форумі перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.

Як зазначила Лорета Граужінене, Литва готова розвивати тісніші економічні та культурні зв'язки з Дніпропетровщиною, інвестувати в економіку регіону. Бізнесмени Дніпропетровщини та Литви обговорили перспективні проекти для співпраці. Серед напрямків міжнародної співпраці, якими зацікавились литовські бізнесмени, - освіта, екологія, розробка програмного забезпечення, туристичний бізнес, торгівля, сільське господарство, будівництво та архітектура.

Литовським інвесторам презентували індустріальні парки – території, призначені для будівництва промислових підприємств. Наразі в регіоні два індустріальні парки – в Кривому Розі та Павлограді.

Делегація Литовської Республіки також відвідала обласну клінічну лікарню імені Мечникова, де гості познайомилися з досвідом медиків з порятунку життя українських бійців.

На Фестивальному причалі було організовано роботу містечка мистецтв, де свої роботи показали литовські майстри. Дніпровці мали можливість скуштувати національні страви Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-