Ноу-хау декомунізації: ногу Леніна переплавлять на пам'ятник спортсмену

Ноу-хау декомунізації: ногу Леніна переплавлять на пам'ятник спортсмену

Фото
Укрінформ
У Сумах з частини демонтованого на площі Незалежності пам’ятника Леніну створять контактну скульптуру найкращому скороходу світу, дворазовому Олімпійському чемпіону зі спортивної ходьби, Почесному громадянину міста Володимиру Голубничому, який 2 червня святкуватиме 80-річчя з дня народження.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив начальник управління молоді та спорту Сумської облдержадміністрації Дмитро Лантушенко.

"Декомунізація в дії! Сьогодні частина бронзових останків Леніна була відправлена в Харків для виготовлення контактної скульптури "Олімпієць" до 80-річчя з дня народження Почесного громадянина міста В. Голубничого. Ось так комуністичний диктатор працює на популяризацію і розвиток в Сумах", - написав Лантушенко.

В свою чергу віце-президент федерації легкої атлетики Сумщини Олексій Сердюченко зазначив, що на створення контактної скульптури буде витрачена бронзова нога пам'ятника Леніна вагою 1,5 тонни.

Загальна вага пам’ятника, демонтованого ще за часів губернаторства на Сумщині Володимира Щербаня у 1999 році, становить 16 тонн.

Фото: Фейсбук, Дмитро Лантушенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-