Москаль про дров’яний скандал: Росіяни шантажували мене

Москаль про дров’яний скандал: Росіяни шантажували мене

Укрінформ
Власники затриманих на Закарпатті вагонів із експортною деревиною, громадяни Росії, намагалися шантажувати голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля пікетами, якщо він не дозволить їхньому лісу виїхати за кордон.

Про це повідомляється на сайті губернатора.

"Із понад сотні вагонів із лісом, які прямували на експорт до Євросоюзу й застрягли на кордоні на Закарпатті, 28 належать ТОВ "Укрліскомплекс". Це підприємство, яке займається посередництвом у торгівлі лісом і працює на єдиному податку (тобто практично не дає грошей в бюджет), засноване трьома громадянами Росії. Учора представник "Укрліскомплексу" приходив до мене й намагався шантажувати якимись акціями, якщо його вагони з лісом не випустять за кордон. Я пояснив йому популярною російською мовою, в якому напрямку рухатися, і цей напрямок – явно не в бік Євросоюзу", - зазначив Москаль.

Основний бізнес цієї фірми, за інформацією Москаля, - вивезення та продаж українського лісу в Чехію. Закарпатські держлісгоспи відмовилися працювати з "Укрліскомплексом", тому це ТОВ купує дерево в інших областях, найбільше у Львівській області.

Як повідомляв Укрінформ, на прикордонних залізничних станціях "Чоп" та "Батєво" в Закарпатській області на сьогодні накопичилося 173 вагонів із лісом (в основному з паливною деревиною, тобто дровами) з інших областей України, готових до відправки в країни Євросоюзу.

Закарпатська митниця не оформляє вагони, оскільки голова ОДА Геннадій Москаль своїм розпорядженням обмежив розмір експортованих через Закарпаття дров 1 метром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-