ГПУ провела в Одесі спецоперацію проти банди в’єтнамців

ГПУ провела в Одесі спецоперацію проти банди в’єтнамців

Фото
Укрінформ
Генеральною прокуратурою спільно з Державною фіскальною службою України проведено спецоперацію щодо організованого злочинного угрупування вихідців з Південно-Східної Азії, яка діяла на території міста Одеси.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Злочинне угруповання спеціалізувалося на здійсненні широкого спектру злочинної діяльності, а саме нелегальних фінансових операціях та валюто-обміні, фальшивомонетництві, контрабанді підакцизних товарів (алкоголю та сигарет), делікатесних продуктів (ікри), незаконному переміщенні вогнепальної зброї та наркотичних засобів, а також підробленні офіційних документів", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що "з незаконного обігу вилучено національну та іноземну валюту, заготовки підроблених банкнот номіналом по 100 доларів США та валюти Євросоюзу, устаткування для рахування грошей, детектори банкнот, два автомати Калашникова, пістолет та набої до нього, одиницю гладкоствольної напівавтоматичної зброї, близько півкілограма сильнодіючих наркотичних засобів, які, за попередніми оцінками, є героїном, велику кількість чорнової бухгалтерії про обіг багатомільйонних сум валюти, торгівлю тютюновими та алкогольними виробами, зміст якої на даний час аналізується, підроблені техпаспорти на автомобілі тощо".

Фото: gp.gov.ua

"Під час здійснення слідчих дій представниками В’єтнамської діаспори було вчинено активний фізичний опір із заподіянням тілесних ушкоджень правоохоронцям та пошкодженням службового автотранспорту. Нападників локалізовано фаховими діями підрозділу "фіззахисту" Державної фіскальної служби України, - додали в ГПУ.

На даний час проводиться комплекс заходів для встановлення кола учасників злочинного угрупування та зібрання доказів щодо доведення їхньої вини. Для цього здійснюється проведення слідчих і негласних слідчих розшукових дій, призначення експертиз, допити свідків, потерпілих тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-