У київському дитсадку спалах інфекції - п'ятеро дітей у лікарні

У київському дитсадку спалах інфекції - п'ятеро дітей у лікарні

Укрінформ
У дитячому навчальному закладі №276 Святошинського району столиці зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції. П'ятеро дітей госпіталізовано, одна дитина перебуває вдома.

Про це повідомляє Державна санітарно-епідеміологічна служба.

"До Київської міської дитячої клінічної лікарні №1 із попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція у стані середньої важкості було госпіталізовано 5 дітей. Ще одна дитина з легкою формою перебігу лікується вдома. Медична допомога надається в необхідному обсязі", - йдеться у повідомленні.

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації працівниками Держсанепідслужби проведено санітарно-епідеміологічне обстеження в осередку захворювання. Фахівці перевіряють версію поширення інфекції, пов’язану із харчуванням у цьому закладі.

Під час обстеження для лабораторних досліджень відібраний матеріалу від 10 працівників ДНЗ. Забрано 20 гігієнічних змивів за епідпоказами та 20 з контролю поточної дезінфекції. Заключну дезінфекцію проведено 23 травня силами відділу дезінфектології ДУ «Київський МЛЦ ДСЕСУ» та замовлено дезінфекцію за фактом реєстрації нових випадків. Епідрозслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-