На реінтеграцію Донбасу є п'ять років - Тука

На реінтеграцію Донбасу є п'ять років - Тука

Укрінформ
План дій із реінтеграції Донбасу буде ухвалено як державний документ.

Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Є певний план дій, і зараз він буде оформлюватися у вигляді державного документа, після чого буде представлений на розгляд Президенту і Раді національної безпеки та оборони", - сказав Тука.

Він зазначив, що згідно з міжнародним досвідом, реінтеграцію окупованих територій потрібно провести протягом п'яти років, і це потребуватиме зусиль з боку не лише української влади, а й міжнародної спільноти.

Крім того, вибори на тимчасово окупованих територіях - це останній крок в низці різноманітних заходів, які потрібно провести для повернення громадян до звичайного життя.

Зараз, за його словами, існує необхідність вирішити дуже багато питань з відновлення життя на звільнених територіях.

"Реінтеграція звільнених територій передбачає кілька напрямків роботи. Один із них - відновлення зруйнованої та пошкодженої інфраструктури, ліній електромережі, водопостачання, ремонт та відновлення роботи медичних та шкільних установ", - сказав Тука, зазначивши, що всю роботу, в тому числі і з внутрішньо перміщеними особами, міністерство буде проводити у співпраці з багатьма відомствами.

Наразі міністерство планує створити три регіональних представництва.

"Одне буде займатися Луганською, Харківською, Дніпропетровською областями, друге  - Донецькою та Запорізькою областями. І третій філіал ми маємо намір відкрити в Херсонській області", - сказав Тука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-