Невідомі зі зброєю захопили державну базу відпочинку в Одесі - Держгеонадра

Невідомі зі зброєю захопили державну базу відпочинку в Одесі - Держгеонадра

Укрінформ
Державну базу відпочинку "Топаз" в місті Одеса біля Чорного моря захопили невідомі люди зі зброєю. 

Про це повідомили у Державній службі геології та надр України.

"22 травня о шостій ранку невідомими людьми було захоплено державну базу відпочинку "Топаз" в м. Одеса. Напередодні зранку на територію, яка є структурним підрозділом Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства, зайшло близько 30 озброєних людей та погрожуючи розправою, насильно виштовхнули співробітників державного підприємства за його межі. При собі невідомі мали начебто правовстановлюючі документи на бази відпочинку "Топаз" та "Геолог", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що з шостої до сьомої ранку на територію бази відпочинку "Топаз", яка знаходиться на самому березі Чорного моря, на тракторах заїхали невідомі люди, підпалили та в результаті повністю знищили державне майно. 

"Жодних правовстановлюючих документів у цих людей і бути не може. Принаймні законних. Ці особи пред'явили документи, де було вказано іншу адресу, не вул. Лазурна 13, за якою знаходиться база "Топаз", а вул. Лазурна 15. Як з'ясувалося, селищна рада напередодні прийняла рішення про об'єднання цих адрес, і як такої адреси - вулиця Лазурна 13, за рішенням Затоківської селищної ради, більше не існує. Я розумію, що хтось з місцевих органів влади дуже хоче забрати це майно у держави. Звертаюся до силових структур перевірити факти, які мали місце у діях Затоківської селищної ради  по відношенню до державного майна", - розповів генеральний директор Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства Сергій Ошарін.

Невідомі досі перебувають на території бази відпочинку "Топаз", яка належить державі. База майже повністю знищена і не придатна для подальшої її експлуатації.

"Я неприємно вражений наглістю дій, тим паче вчинених по відношенню до держави. Ми і надалі відстоюватимемо нашу власність, за яку ми боремось ще з 2004 року, коли за фіктивними документами було оформлено право власності на фізичну особу. Ми пройшли три рівні судів, і постановою Вищого господарського суду від 23 лютого цього року доведено, що база "Топаз" належить тільки державі. Насправді, боротьба з рейдерами не закінчилася. Зараз вони  почали діяти відверто агресивно, аби  все ж злочинним шляхом заволодіти всією прибережною смугою", – зазначив тимчасово виконуючий обов'язки голови Державної служби геології та надр Микола Бояркін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-