Нічні вибухи у Львові: банкіру пошкодили дві люксові автівки - джерело

Нічні вибухи у Львові: банкіру пошкодили дві люксові автівки - джерело

Укрінформ
Помешкання у Львові, де вночі 23 травня вибухнула граната Ф-1, належить гендиректору горілчаної компанії «Гетьман», представнику партії «Наш край» і засновнику мережі магазинів Олегу Баляшу. 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомило джерело в правоохоронних органах.

«Будинок №22 на вул. Мельника, де вночі 23 травня стався вибух гранати Ф-1, належить   родині Олега Баляша. Це колишній регіонал, депутат Львівської облради 5-го та 6-го скликань. На виборах 2015 року балотувався на посаду міського голови Львова від партії «Наш край». Окрім того, він є гендиректором НВП «Гетьман», головою спостережної ради «Оксі Банку», йому також належить контрольний пакет акцій банку. Він - засновник мережі магазинів «Крез», «Комп'ютерний світ» та «Шок», - розповів співбесідник агентства.

За інформацією прес-служби патрульної поліції Львова, на подвір'ї від вибуху залишилась вирва, пошкоджено два автомобілі Lexus і Porsche Cayenne та будиночок охорони. Ніхто з людей не постраждав. 

Територія помешкання банкіра охороняється, однак, як стверджують охоронці, перед вибухом вони не бачили жодних підозрілих осіб.

Це не перша спроба нападу на подвір'я банкіра. У січні 2016 року під причеп його автомобіля кинули петарду. Тоді Баляш заявив, що невідомий кинув саморобну вибухівку на подвір'я будинку через його політичну діяльність.

Родина Баляш відома у Львові скандалом із будівництвом офісу у львівському парку культури імені Богдана Хмельницького, яке було визнано незаконним.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові вночі 23 травня на подвір’ях двох приватних житлових будинків (на вулицях Мельника та Снопківській) пролунали вибухи, внаслідок яких пошкоджено два автомобілі і один з будинків. Постраждалих внаслідок вибухів немає.

Будинок на Снопківській належить начальнику охорони «Віденської кав'ярні».

За попереднім висновком експертів, в обох випадках були застосовані гранати Ф-1.  

Відкрито кримінальні провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-