В АТО ескалація по всьому фронту: найгарячіша – Авдіївська

В АТО ескалація по всьому фронту: найгарячіша – Авдіївська "промка"

Карта
Укрінформ
Ситуація в районі проведення АТО характеризується активізацією бойовиків по всьому фронту. Найгарячішою точкою залишається Авдіївська промзона.

Про це на брифінгу заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Тут бойовики зухвало порушили Мінські домовленості, випустивши 70 артилерійських снарядів калібром 122 міліметри. Також на цій ділянці незаконні збройні формування стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - повідомив він.

Під час цих обстрілів постраждав житловий сектор. Зокрема, один будинок вщент згорів, ще один отримав значні пошкодження. Поранено літню жінку.

"Щільність вогню бойовиків була настільки висока, що існувала пряма загроза життю не тільки військовослужбовців та мирних мешканців, але й представників Спільного центру з контролю та координації. Україна зобов’язалася гарантувати безпеку спостережної місії, тому всі її члени були евакуйовані, включно з представниками російської сторони. Цей обстріл мав наочно продемонструвати представникам місії ОБСЄ та росіянам небажання бойовиків дотримуватися перемир’я", - додав Мотузяник.

Він зазначив, що одразу після обстрілів Авдіївки, бойовики розвернули гармати і вдарили в бік Донецька, щоб звинуватити сили АТО: "Це не перший раз, коли бандформування стріляють в обидва боки фронту для звинувачення українських військ. Але сили АТО суворо дотримуються Мінських домовленностей і не наражають на небезпеку мирних мешканців".

Крім Авдіївки неспокійно було також на півночі від Горлівки. В районі Зайцевого бойовики застосували стрілецьку зброю. Також зафіксований один обстріл ворожого снайпера. Біля селища Луганське, що на Світлодарській дузі, бойовики двічі застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку, за словами речника, терористи вели неприцільні обстріли зі стрілецької зброї і станкових та підствольних гранатометів в районі села Трьохізбенка та один раз вистрілили в бік позицій сил АТО біля Старого Айдару.

"Поблизу Новозванівки Попаснянського району окупанти стріляли з гранатометів і зенітної установки. Найбільш неспокійно було в районі Станиці Луганській, де протягом години бойовики застосовували великокаліберні кулемети та гранатомети по позиціям українських військ", - зазначив Мотузяник.

За інформацією Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, під обстріл попав місцевий КПВВ та залізничний міст: "Це може свідчити про цілеспрямовану провокацію ворога, щоб змусити обмежити пропуск людей на територію підконтрольну українській владі".

Стосовно ситуації на Маріупольскому напрямку, бойовики значно збільшили кількість обстрілів в районі Широкиного: "Ворог застосував стрілецьку зброю, гранатомети, великокаліберні кулемети та міномети калібром 120 міліметрів, що заборонені Мінськими домовленостями. Також зафіксовані ворожі провокації біля Старогнатовки із застосуванням 82-мм та 120-мм мінометів та бронетехніки. Крім того, біля Красногоровки здійснив обстріл ворожий снайпер".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-