Росія посилює передові підрозділи на Донбасі - розвідка

Росія посилює передові підрозділи на Донбасі - розвідка

Укрінформ
Противником проводиться посилення передових підрозділів, постачання боєприпасів та фортифікаційне обладнання позицій на Донбасі.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

"На напрямках: Новоайдарський. До н.п.Раївка прибув підрозділ снайперів.

На блокпостах у районах н.п.Весела Гора та Обозне збільшено чисельність російських військовослужбовців (з трьох-чотирьох до 15 осіб). У районі н.п.Миколаївка передовими підрозділами 11 саперного батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК ЗС РФ проводяться роботи з удосконалення інженерного обладнання та мінного загородження позицій;

Донецький. Підрозділами 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК (Донцьк) у районах н.п.Донецьк та Старомихайлівка отримано боєприпаси для 122-мм РСЗВ “Град” (115 ящиків). До н.п.Донецьк прибула група зі складу 24 окремої бригади спеціального призначення (Новосибірськ) Центрального ВО", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зафіксовано нарощування логістичного забезпечення російських військ, розгорнутих на окупованих територіях Донбасу.

"З території РФ прибули:

до залізничної станції Іловайськ – чотири вагони з боєприпасами (160 тонн);

до району н.п.Щербак (Новоазовський район) – три вантажівки з гарматами на причепах.

Боєприпаси (120 тонн, три вагони), які 18 травня ц.р. прибули з території РФ до залізничної станції Дебальцеве, розвантажені і перевезені до перевалочної бази центрального підпорядкування у промисловій частині міста", - інформують в ГУР.

Крім того, виявлено місця накопичення запасів боєприпасів і ремонту військової техніки з використанням цивільної інфраструктури Донбасу: н.п.Комсомольське (територія цегляного заводу) – склад боєприпасів, сховище військової техніки; н.п.Горлівка (територія заводу “Концерн Стирол”) – цех з технічного обслуговування та ремонту бронетанкової техніки.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, САУ та 122-мм РСЗВ “Град” у районах н.п.Донецьк, Комсомольське, Нижня Кринка, Амвросіївка та Бокове-Платове.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-