У Вінниці поліцейських судитимуть за побиття затриманого у міськвідділі

У Вінниці поліцейських судитимуть за побиття затриманого у міськвідділі

Укрінформ
Двох поліцейських судитимуть за спричинення тілесних ушкоджень людині під час перебування  у Вінницькому міськвідділі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Вінницької області, яке має у своєму розпорядженні Укрінформ.

«Слідчим відділом прокуратури Вінницької області у п’ятницю закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом спричинення тілесних ушкоджень жителю Вінницького району поліцейськими Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції  у Вінницькій області. До суду скеровано обвинувальний акт за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, на початку грудня минулого року під час перебування потерпілого в приміщенні Вінницького міськвідділу поліції один із поліцейських наніс йому тілесні ушкодження. У цей час інший поліцейський примусово утримував чоловіка за руку та завдав удар по нозі, з метою вивести його з рівноваги.

В результаті незаконних дій поліцейських, згідно з висновком судово-медичної експертизи, потерпілому заподіяно легкі тілесні ушкодження.

Наразі до Вінницького міського суду скеровано обвинувальний акт за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України.

Відповідальність за вчинення  кримінального правопорушення передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-