Справа екс-ректора київського медуніверситету дійшла до суду

Справа екс-ректора київського медуніверситету дійшла до суду

Укрінформ
Прокуратурою міста Києва направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього ректора Національного медуніверситету ім. Богомольця, а також керівників двох приватних підприємств, які заволоділи коштами держбюджету в сумі 14,7 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури міста Києва.  

"Прокуратурою міста Києва затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього ректора Національного медичного університету ім. Богомольця, а також керівників двох приватних підприємств за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Як встановлено досудовим розслідуванням, ректор університету та керівники двох підрядних організацій, діючи за попередньою змовою, заволоділи коштами державного бюджету в сумі 14,7 млн грн шляхом завищення обсягів виконаних будівельних робіт по будівництву гуртожитку №8 по вул. Академіка Заболотного у столиці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт відносно вказаних осіб 20 травня 2016 року направлено до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, у лютому 2014 року студенти медичного університету імені Богомольця влаштовували пікет під адміністрацією вишу, вони домоглися відставки ректора Віталія Москаленка. Тоді студенти зокрема звинувачували ректора і його оточення у хабарництві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-