Чиновнику присудили штраф у 2,5 раза менший за хабар

Чиновнику присудили штраф у 2,5 раза менший за хабар

Укрінформ
Керівника Баштанського міжрайонного управління водного господарства на Миколаївщині, якого визнано винним в одержанні хабара у 40 тис. грн, суд оштрафував на 17 тис. грн.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

"Вироком Баштанського районного суду начальника Баштанського міжрайонного управління водного господарства визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Також його позбавлено права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських повноважень строком на 2 роки.

При призначенні покарання судом враховано обставини, які пом’якшують покарання, серед яких визнання вини та щире каяття, а також похилий вік підсудного, стан його здоров’я та відсутність судимостей.

Як уже повідомляв Укрінформ, 8 лютого цього року СБУ спільно з прокуратурою затримали  керівника міжрайонного управління водного господарства та головного інженера цього підприємства на хабарі у 40 тисяч гривень. Посадовці вимагали від місцевого мешканця гроші за продаж йому комбайна «Дон 1500» за ціною металобрухту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-