Кондитерську фабрику в Житомирі знову ділять, міряючись силою

Кондитерську фабрику в Житомирі знову ділять, міряючись силою

Укрінформ
Близько 500 працівників товариства з додатковою відповідальністю "Житомирські ласощі" 19 травня прийшли на територію житомирської кондитерської фабрики, щоб продовжити роботу на підприємстві. Однак охоронці не допустили людей на свої робочі місця. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Протистояння переросло в бійку. Охоронці застосували вогнегасники, натомість протестувальники били скляні двері та зносили вантажівкою ворота підприємства.  

Адміністративний корпус кондитерської фабрики оточили близько 60 бійців спецназу. 

Наразі на території фабрики перебувають заступники житомирського міського голови, котрі ведуть переговори з представниками ЗАТ "Житомирські ласощі". Поки що ні до чого не домовилися. 

Нагадаємо, спір між акціонерами ЗАТ "Житомирські ласощі" і ТДВ "ЖЛ" (власник - Ігор Бойко) триває більше 5 років. 

Як повідомляв Укрінформ, 2010 року ЗАТ "Житомирські ласощі", підприємство, створене ще в 1944 році, через схему (злиття промислового підприємства вартістю 109 млн доларів і фірми ТОВ "Будстайл ХХ") було ліквідоване, а його активи передано створеному ТДВ "ЖЛ", що належить Ігорю Бойку.

Іноземний інвестор же (швейцарська компанія "Дельта Кепітал С.А.", яка перетворила стару радянську фабрику на сучасне підприємство і мала 95% акцій ЗАТ "Житомирські ласощі") опинився поза роботою. Як і інші акціонери - працівники фабрики. 

Відбулося декілька судів. Зокрема, незаконність ліквідації ЗАТ "Житомирські ласощі" 23 грудня 2015 року підтвердив Вищий адміністративний суд України.

Але вже 15 лютого цього року Житомирський окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги власника ТДВ «ЖЛ» Бойка. Вищезазначеними рішеннями встановлено, що єдиним законним власником цілісного майнового комплексу за адресою м. Житомир, вул. Щорса, 67 є ТДВ «ЖЛ», Ігор Бойко і колектив, а ЗАТ «Житомирські ласощі» не має права на об'єкти нерухомості та, відповідно, незаконно перебуває на території кондитерської фабрики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-