Бойовики цілими взводами звільняються з

Бойовики цілими взводами звільняються з "Д/ЛНР" - розвідка

Укрінформ
На окупованих територіях Донбасу зросла кількість відмов у проходженні служби рядових військовослужбовців незаконних збройних формувань "ДНР/ЛНР".

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України  Вадим Скібіцький на брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Незважаючи на активні заходи російського керівництва щодо підбору особового складу для служби у 1 та 2 армійських корпусах, відмічається зниження їх укомплектованості. Це зумовлюється збільшенням кількості військовослужбовців, які масово пишуть рапорти на звільнення. Останнім свідченням цього є ситуація, яка склалася в шостому окремому мотострілецьковому полку, де цілі взводи висловлюють бажання припинити контракти та звільнитися" - сказав Скібіцький.

За його словами, військовослужбовці не хочуть продовжувати служити в лавах незаконних збройних угруповань через затримку виплат, їх недостатній розмір та велику кількість поранених і вбитих.

У цьому контексті Скібіцький зауважив, що з початку поточного місяця бойовики втратили не менше 20 загиблими та 50 пораненими. "З них 13 загиблих та 23 поранених є кадровими російськими військовослужбовцями", - сказав представник ГУР.

Він додав, що чисельність поранених і вбитих бойовиків зростає не внаслідок активних бойових дій, а від підриву на своїх же мінах.

Фото: URA.RU

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-