Муженко: Передумов для російського наступу на Донбасі немає

Муженко: Передумов для російського наступу на Донбасі немає

Укрінформ
На сьогодні на сході України спостерігається активізація переміщення російських терористичних військ, але передумов для масштабного наступу немає.

Про це заявив у Брюсселі начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України генерал-армії Віктор Муженко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«На сьогоднішній день не спостерігається створення якихось потужних ударних угруповань на якихось окремих напрямках. Дійсно, здійснюється переміщення техніки та озброєння – через те, що ділянка українсько-російського кордону не контролюється, допуск місії ОБСЄ на сьогодні російською стороною і відповідними незаконними утвореннями бойкотується. Тому така можливість – перекидання техніки та озброєння і особового складу є реальною», - наголосив начальник Генштабу ЗСУ.

Він повідомив, що у штаб-квартирі НАТО поінформував своїх колег в Альянсі про сценарії розвитку безпекової ситуації в Україні.

«Не йшлося лише про Донбас. Розглядалося ширше коло питань і більш широкий спектр військових загроз відносно України», - додав Муженко.

Він зазначив, що йшлося не лише про Донбас, але й про південний напрямок, які на сьогодні є і можуть бути потенційно небезпечними для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-