Харківський

Харківський "антимайданівець" відсидить три роки

Укрінформ
Комінтернівський райсуд Харкова засудив прихильника руху "Антимайдан" до 3 років і 1 місяця позбавлення волі.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"Суд встановив, що на початку 2015 року чоловік виїхав до російського Бєлгорода, де познайомився з керівником терористичної організації "Харківські партизани" і отримав завдання обстріляти з гранатомета клуб "Жара" у Харкові. Повернувшись до Харкова, він отримав передані йому по інтернету координати місця, де було заховано зброю для теракту. Через деякий час чоловік забрав зброю і вирушив до місця злочину. Однак по дорозі його затримали співробітники СБУ. Експертиза встановила, що у вилученому у чоловіка пакеті, знаходилися гранатомет одноразового використання і реактивна штурмова граната РШГ-1" , - відзначили в суді.

З 2014 року, встановлено в суді, харків'янин дотримувався проросійських поглядів і був прихильником "Антимайдану".

"Здійснити теракт чоловік хотів, щоб залякати жителів Харкова. Крім того, він переслідував корисливі цілі: за виконання завдання йому пообіцяли 7 тис. дол.", - додали в суді.

Харків'янин у суді визнав провину і розкаявся.

"Підозрюваного визнано винним за ознаками статті "Терористичний акт" і "Незаконне придбання, носіння та зберігання вибухових речовин і боєприпасів" і засуджено до 3 років і 1 місяця позбавлення волі", - пояснили в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-