Український суд конфіскував шхуну в турецьких браконьєрів

Український суд конфіскував шхуну в турецьких браконьєрів

Відео
Укрінформ
Одеський апеляційний суд виніс остаточне рішення про конфіскацію турецької рибопромислової шхуни "ZOR"  і понад 14 кілометрів сіток як знаряддя вилову риби на користь держави Україна.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Суд ухвалив рішення конфіскувати турецьку риболовецьку шхуну "ZOR", що здійснювала незаконний рибний промисел у Виключній (морській) економічній зоні України, а також понад 14 кілометрів сіток як знаряддя вилову риби, на користь держави Україна", - зазначила керівник прес-служби морського загону Наталія Гуменюк.

Крім того, уточнила Гуменюк, суд зобов'язав капітана судна сплатити компенсацію ДПСУ за витрачене на конвоювання пальне у розмірі 455 тисяч гривень.

У прес-службі нагадали, що 23 березня корабель "Поділля" Одеського загону Морської охорони затримав шхуну "ZOR" за підозрою в незаконній риболовлі у межах Виключної (морської) економічної зони України (http://www.ex.ua/632636491846), зокрема, в районі зосередження камбали-калкан, що йшла на нерест з потеплінням водних мас.

У 2015 році цю ж риболовецьку шхуну, але під керуванням іншого капітана морські прикордонники вже затримували. Тоді після розгляду апеляції турецької сторони судно було повернено власнику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-