На кордоні з Придністров'ям перехопили документи на військовий

На кордоні з Придністров'ям перехопили документи на військовий "Іл-76"

Відео
Укрінформ
На Одещині прикордонники виявили в українця документацію та елементи радіосистеми до авіаційної техніки.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

"В пункті пропуску "Кучурган" співробітники Держприкордонслужби спільно з працівниками фіскальної служби виявили українця з документацією та елементами радіосистеми до військово-транспортного літака "ІЛ-76" та гелікоптеру "КА-52", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в ДПСУ, під час огляду легковика, що слідував з Республіки Молдови в Україну, прикордонники звернули увагу на водія, 52-річного громадянина України. Чоловік всіляко намагався якнайшвидше пройти прикордонне оформлення. Враховуючи хвилювання водія прикордонники ініціювали проведення спільно з представниками митниці додаткового контролю, до якого також було залучено співробітників СБУ.

"У ході огляду автівки та особистих речей правоохоронці виявили технічну документацію до військово-транспортного літака "ІЛ-76", інструкції з використання систем вказаного літака та іншу документацію, яка може використовуватись для підготовки членів екіпажу даного повітряного судна", - розповіли в прес-службі.

Крім того, чоловік при собі мав ліцензії пілота та бортінженера, а також паспорт невизнаної ПМР.

Як повідомила ДПСУ, у діях затриманого вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.333 Кримінального Кодексу України "Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю".

Триває перевірка.

Відео: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-