На Одещині хакери

На Одещині хакери "висмоктали" з банку 3 мільйони

Укрінформ
В Одеській області викрили міжрегіональну злочинну групу, яка у шахрайський спосіб заволоділа значними коштами комерційного банку.

Про це в п'ятницю повідомили Укрінформу в відділі комунікацій облуправління Національної поліції України.

"Під час оперативно-профілактичного відпрацювання Одеси працівники Департаменту кіберполіції, Слідчого управління Одеського облУВС та облпрокуратури викрили міжрегіональну злочинну групу в складі 11 осіб, до якої входили жителі Одеської, Вінницької, Дніпропетровської області, окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також громадяни однієї з сусідніх держав. За попередньою змовою, шахрайським шляхом, використовуючи електронно-обчислювальну техніку, вони заволоділи грошовими коштами одного з комерційних банків України", - зазначили в поліції.

Зловмисники діяли за такою схемою: один з них отримував персональні коди, що надавалися банком для проведення одноразової безкарткової операції для зняття грошових коштів з банкомату, та передавав їх решті, які, у свою чергу, одночасно вводили отриману інформацію у 5-6 банкоматах фінансової установи.

Таким чином провели понад 2 тисячі незаконних банківських операцій та заволоділи грошовими коштами банку в розмірі понад три мільйони гривень. При обшуках вилучено комп’ютерну техніку, банківські картки та мобільні телефони, які застосовували у злочинних цілях. "Затримані зізналися у правопорушеннях, їм повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 та ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України", - уточнили в відділі комунікацій облУВС.

Приморський райсуд Одеси санкціонував арешт організатора злочинної групи з можливістю внесення застави у розмірі понад мільйон гривень. Іншим учасникам - у вигляді тримання під вартою та можливістю врнесення застави – понад 400 тисяч гривень кожному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-