За 5 годин до катастрофи МН17: нові кадри з російським

За 5 годин до катастрофи МН17: нові кадри з російським "Буком"

Відео
Укрінформ
Ракетна установка "Бук" потрапила на запис автомобільного відеореєстратора за кілька годин до катастрофи рейсу MH17.

Про появу нового відеозапису з "Буком" написав, зокрема, Еліот Хіггінс, засновник групи Bellingcat, яка розслідує катастрофу "Боїнга".

Журналісти й експерти, які розслідували катастрофу "Боїнга" Малайзійських авіаліній під Донецьком, у четвер звернули увагу на відео, опубліковане в інтернеті 3 травня користувачем Іваном Оліфіренком. 

На записі, зробленому автомобільним відеореєстратором, видно тягач "Вольво", що перевозить ракетну установку "Бук". На цьому ж тягачі "Бук" зафіксований і на фотографіях і відео інших очевидців, раніше опублікованих у мережі.

Людина, яка опублікувала відео, стверджує, що воно було зроблене в Макіївці, передмісті Донецька, 17 липня 2014 року - в день катастрофи рейсу MH17. Волонтерам, які займаються OSINT-розвідкою (пошуком і підтвердженням інформації з відкритих джерел в Інтернеті), вдалося підтвердити місце зйомки і за тінями від дерев визначити її приблизний час - близько 11 години ранку.

Дату зйомки - 17 липня - документально підтвердити по опублікованих кадрах неможливо. Проте, зауважують коментатори, напрям руху тягача з "Буком" (у бік Донецька) і той факт, що на кадрах на установці є всі чотири ракети, свідчать: відео було зняте безпосередньо в день трагедії, всього за кілька годин до того, як "Бук" зробив постріл по літаку. Згідно з даними сайту Flightradar24, останній раз літак передав на землю дані про своє місцезнаходження о 16-й годині 21 хвилині за місцевим часом.

На відео видно й автомобілі супроводу, разом з якими "Бук" на цьому ж тягачі раніше бачили інші очевидці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-