У Сумах стартувала патрульна поліція

У Сумах стартувала патрульна поліція

Фото
Укрінформ
Відсьогодні Суми стали 24 містом в Україні, де працює нова патрульна поліція.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми крок за кроком йдемо до поставленої мети – створення нової української поліції, мета якої – служити і захищати, а не карати і кришувати. Я сьогодні дивлюся в очі цим молодим людям, які прийшли в нову патрульну поліцію і дуже розраховую, що разом з досвідченими і чесними поліцейськими ви створите ядро поліцейських сил, яким будуть довіряти люди», - зазначив під час прийняття присяги поліцейськими на площі Незалежності міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Ставлення до нової поліції чудове. Рівень довіри став у рази вищий. Сьогодні, наприклад, у Сумах щодоби реєструється до 120 звернень громадян до поліції, а якщо нова патрульна поліція вийде на вулиці і люди будуть знати, куди можна звертатися, їх число зросте до 300-400, тобто рівень довіри значно виросте. І це буде кращий показник роботи, не кажучи вже про об’єктивні чинники”, - зазначив міністр.

Він нагадав, що процес створення патрульної служби в Україні фінішує у травні.

«31 травня фінішуємо у Маріуполі, перед цим патрульна поліція з’явиться у Слов’янську, Краматорську, Рубіжному, Сєверодонецьку, Лисичанську, тобто останньою закривається зона АТО і закінчується первинне формування. Потім будуть повторні набори, будемо підсилювати особовий склад, обмундирування і так далі. І проект патруля буде реалізований. Після цього ми ідемо далі: по кримінальній поліції, групі швидкого реагування, поліції на місцях. Дуже велика програма, де нам потрібно йти крок за кроком. Реформа МВС – це реформа не одного дня. Проект патрульної поліції – це тільки її  початок», - зауважив Аваков.

В свою чергу керівник Національної поліції України Хатія Деканоідзе відзначила успішність цього проекту.

«Учора був смутний день: подала заяву Ека Згуладзе, з якою ми разом починали цей чудовий і потрібний для країни проект. Усі нас запитували, буде нам морально важко чи ні. Я вам відповідаю: коли ми дивимося на цих молодих людей, спілкуємося з ними, ми забуваємо про труднощі. Тому що вони є майбутнє України і, думаю, це є важливо для держави», - наголосила Деканоідзе.

Всього у Сумах присягу прийняв 251 поліцейський. Керуватиме ними 24-річний  Андріан Горбачевський, відомий тим, що торік за порушення правил дорожнього руху оштрафував народного депутата Сергія Мельничука.

Вже ввечері 12 травня 25 екапажів вперше вийдуть на патрулювання вулиць обласного центру.

Фото: Фейсбук/Аваков

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-