Львів'яни вирішать подальшу долю пам'ятника Степану Тудору

Львів'яни вирішать подальшу долю пам'ятника Степану Тудору

Укрінформ
Міська рада Львова спільно з експертним середовищем та громадою міста опрацює питання щодо пам'ятника радянському письменнику й поету Степану Тудору на пл. Євгена Маланюка.

На офіційному порталі Львівської міської ради стартує опитування, участь у якому може взяти кожен та допомогти вирішити долю пам'ятника, повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

«Оскільки пам'ятник Степану Тудору не підпадає під закон про декомунізацію та враховуючи ситуацію, що склалась навколо цього пам'ятника, прийнято рішення опрацювати питання з експертами та громадою, аби в легітимний і цивілізований спосіб його вирішити. Відтак, буде створена робоча група, в яку ми запросимо експертів, депутатів міської ради та представників громадських організацій. Буде максимально врахована думка громади міста. На офіційному порталі Львівської міської ради стартує опитування, участь у якому може взяти кожен», - йдеться в повідомленні.

Міська рада Львова також звернулась з проханням надати свої експертні оцінки щодо подальшої долі пам'ятника до Інституту архітектури НУ «Львівська політехніка», до історичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка та до гуманітарного факультету УКУ.

Нагадаємо, у понеділок, 9 травня, громадські активісти спробували знести пам'ятник радянському письменнику Степану Тудору на площі Маланюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-