Під Новгородським може прорвати дамбу фенольного заводу , під загрозою життя 13 тисяч - Тимчук

Під Новгородським може прорвати дамбу фенольного заводу , під загрозою життя 13 тисяч - Тимчук

Укрінформ
На Донеччині поблизу лінії фронту виявили серйозну проблему екологічного характеру в районі Новгородського.

Такі дані моніторингу "Інформаційного спротиву" виклав у Фейсбук керівник групи Дмитро Тимчук.

Зокрема, у селищі знаходиться Дзержинський фенольний завод (нині – ТОВ «НВО «Інкор і К» КХП Фенольний завод), де, у свою чергу, розташований шламонакопичувач з 400 тис куб м відходів фенольного і нафталінового виробництва.

«Дамба шламонакопичувача частково пошкоджена у результаті обстрілу з боку терористів, але поки що стоїть. Проблема в тому, що у результаті тих же обстрілів пошкоджений трубопровід, через який ведеться відкачування води, і в даний час рівень рідини у накопичувачі досяг критичної позначки. Дамбу може прорвати у будь-яку хвилину», - пише він.

За словами Тимчука, результатом прориву було б сходження отруйного селевого потоку, формування токсичної хмари, зараження річки Кривий Торець.

«І – загибель людей. Під загрозою екологічної катастрофи у першу чергу – н. п. Новгородське і Нелепівка. Всього – 13 тисяч людей», - пише він.

В «ІС» відзначають, що через те, що в районі дамби знаходиться безліч вибухонебезпечних предметів (насамперед – не розірвані боєприпаси), роботи з укріпленню дамби та ремонту трубопроводу, м'яко кажучи, ускладнені.

«Готую відповідні депутатські запити. Будемо намагатися зрушити рішення проблеми з мертвої точки», - повідомив Тимчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-