Одеського диверсанта залишили за гратами

Одеського диверсанта залишили за гратами

Укрінформ
Одеський суд залишив під вартою одного з диверсантів, який готував замах на євромайданівця.

Колегія суддів Київського райсуду Одеси розглянула у вівторок клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу стосовно колишнього спецпризначенця - мешканця Болграда Віталія Назлімова, якого слідство підозрює у підготовці терактів і замаху на життя громадського діяча Сергія Гуцалюка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Адвокат Незлімова, у свою чергу, висловила клопотання, щоб суд обрав підслідному запобіжний захід, не пов'язаний із позбавленням волі.

"У разі звільнення з-під варти підсудний Назлімов як досвідчений спецпризначенець може намагатися втекти з країни або ж чинити тиск на свідків і потерпілих, зокрема на громадського діяча Сергія Гуцалюка, на якого готував замах", - зазначив представник державного обвинувачення Юрій Богомолов.

Вислухавши аргументи сторін у справі, колегія суддів під головуванням Степана Галія ухвалила рішення - залишити Назлімова під вартою ще на 60 днів - до завершення судового процесу.

Як повідомляв Укрінформ, слідством встановлено, що Назлімов організував злочинну групу для здійснення терактів у волонтерських та громадських організаціях Одеси, а також з метою вбивства євромайданівця Гуцалюка.

Зокрема, "49-річного мешканця Болграда Одеської області Назлімова звинувачують у тому, що після трагічних подій 2 травня 2014 року підпільно готував в одному зі спортивних залів Одеси групу бойовиків для здійснення терактів. При відпрацюванні сценарію вбивства одного з лідерів одеського Євромайдану групу на чолі з Назлімовим затримали оперативники обласного управління СБУ".

Назлімова було затримано 28 квітня 2015 року, з тих пір він перебуває в Одеському СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-