Поліція відкрила справу за блокаду кордону на Закарпатті

Поліція відкрила справу за блокаду кордону на Закарпатті

Укрінформ
Активісти припинили блокувати кордон на КПП «Ужгород». Під час переговорів із представниками обласної влади досягнуто домовленості, що надалі «пересічка» на закарпатському кордоні триватиме не більше 40 хвилин.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив активіст, учасник сьогоднішньої блокади Павло Павлов.

«Наразі проїзд по КПП «Ужгород» через кордон вільний, власники авто припинили акцію із блокади кордону. Домовилися з представниками обласної влади про те, що надалі «пересічка» триватиме не більше 40 хв. Не знаю, як вони це збираються впроваджувати, але такою була обіцянка, дана нам. Це тішить, бо на минулих вихідних люди здійснювали «пересічку» по 6-7 годин, стоячи в чергах на кордоні, замість того, аби бути вдома на свята», - сказав Павлов.

Завтра, за його словами, відбудуться чергові переговори за круглим столом з питань «пересічників» за участю представників обласної влади, митниці, міліції та активістів.

Тим часом, з приводу сьогоднішньої акції «пересічників» закарпатська поліція розпочала кримінальне провадження – за ст.279 ч.1 Кримінального кодексу України (Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства). Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень), виправні роботи на строк до двох років, арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

"Справа відкрита не проти когось конкретно, а за фактом блокади дороги. Обставини та організаторів блокування кордону повинно встановити слідство", - пояснила в коментарі речниця Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Галина Сернівка.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 10 травня, власники автомобілів з іноземною реєстрацією перекрили своїми машинами рух транспорту біля КПП «Ужгород» на українсько-словацькому кордоні. Таким чином вони вимагали збільшення терміну перебування їхніх автівок в Україні (наразі законодавець визначив термін у 5 діб).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-