"Азов" відхрестився від конфлікту зі стріляниною в Харкові

Укрінформ
В "Азові" заявили, що члени цієї організації не винні в конфлікті із стріляниною в центрі Харкова 9 травня, де поранено патрульного поліцейського.

Про це у Фейсбуці написав керівник ЦК "Азов" у Харківській області Олег Ширяєв.

"У зв'язку з подією на ул. Ярослава Мудрого... офіційно заявляю, що ЦК "Азов" здійснював заходи з патрулювання міста. За фактом події буде проведено як офіційне слідство, так і власне. Прошу всіх зберігати спокій і не загострювати і без того складну обстановку. Винуватці інциденту не мають відношення до нашої організації", - відзначив Ширяєв.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 9 травня на вулиці Ярослава Мудрого (колиш. Петровського) правоохоронці зупинили для перевірки автомобіль "Фольксваген", де помітили пістолет. Водій відмовився пояснити наявність зброї. На місце прибули його друзі. Правоохоронці також викликали підкріплення. В результаті конфлікту був поранений поліцейський, він госпіталізований. Пізніше в мережі з'явилася інформація, що до конфлікту причетні члени ЦК "Азов".

За фактом конфлікту поліція відкрила кримінальне провадження за двома статтями: "Незаконне зберігання і носіння зброї" і "Загроза життю і здоров'ю поліцейського". У прокуратурі Харківської області подія кваліфікована за статтями, пов'язаними з перешкоджанням роботі правоохоронців і перевищенням службових повноважень самими правоохоронцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-